Hopp til hovedinnholdet

Nyopprykket. Kaper Skaanes fosser fremover for Start. Skal Sørlandets nyopprykkede flaggskip lykkes i år?

Eliteserien 2020: 10 saftige spådommer foran seriestart

Spoiler: Vi hadde ikke spådd på forhånd at seriestarten skulle bli utsatt.

2. mars 2020
Kasper Skaanes dribler på midtbanen

10 saftige spådommer foran seriestart

Spoiler: Vi hadde ikke spådd på forhånd at seriestarten skulle bli utsatt.

Oppdatert: Denne artikkelen ble laget før pandemien for alvor rammet landet vårt og førte til utsettelse av Eliteserien. Vi lar likevel spådommene stå og ser frem til dagen da fotballen ruller for fullt over hele Norge igjen.

Altifiber, gjennom Altibox-samarbeidet, spiller på lag med Viking og nyopprykkede IK Start, som stolt sponsor.

Vi markerer 10 år på rad med Norges mest fornøyde kunder med å gi deg 10 spådommer foran årets seriestart i Eliteserien.

1. Sitatmaskin rir videre på nytt beite

Etter 12 sesonger i Odd, der han nærmest har blitt en kulthelt, har Dag-Eilev Fagermo fått oppdraget med å få sving på Vålerenga foran årets sesong. Da Solskjær i sin tid forsøkte å kjøpe Odd-talenter for en slikk og ingenting, uttalte Fagermo: «Du går ikke inn i en Armani-butikk med Cubus-penger». Vi tror ikke Fagermo skuffer på sitatfronten denne sesongen heller. 

2. Martin Ramsland-effekten fortsetter

Apropos kulthelt. I løpet av syv elleville minutter sendte Martin Ramsland hele Sørlandet til himmels da han skjøt Start opp i Eliteserien med ekte hat trick. Spissen fra Marnardal kommer til å bli en hit for Start også i Eliteserien, som sparker i gang sesongen borte mot Kristiansund 5. april. 

3. Tett i toppen

Ingenting annet enn seriegull er godt nok for bortskjemte trøndere. Kan bartebyen på ny huse Norges beste lag? To av disse lagene, Molde, Viking og Rosenborg, kommer til å kjempe helt inn om seriegullet – tror vi.

4. Cupmesterne tar medalje

Tross at cuphelten Zlatko Tripic har dratt til tyrkisk fotball, spår flere eksperter et Viking i kampen om medaljene i Eliteserien. Klarer fjorårets femteplass å dra momentum fra cupgullet? Klokere på formen deres blir vi etter 90 minutter borte mot Strømsgodset 4. april, men på vegne av siddisene har vi trua

5. Bare én av nykommerne rykker ned igjen 

Aalesund, Sandefjord og Start er tilbake igjen i det gode selskap. De kommer alle til å bite godt fra seg, utenom én, spår vi, som rykker rett ned. Og det blir ikke Start. 

6. Mørke skyer over Bergen

Brann-trener Lars Arne Nilsen må levere varene etter en begredelig sesong med niendeplass i fjor. Bergen er verdens beste by i medgang, men det er blytungt når det butter imot. Spillerkjøpene så langt tyder ikke på snuoperasjon. 

7. Ingen angrende Berisha

Veton Berisha satte sinnene i kok da han gikk offentlig ut og sa at han ville bort fra Brann. Viking fikk signaturen, og resultatmessig tror vi ikke 25-åringen kommer til å angre på de (se spådom 6).

8. Blått er og blir rått

I fjor ble Molde det råeste laget med sine 55 gule kort og 1 røde. Faktisk bærer de fire øverste rå-lagene blå drakter, henholdsvis Sarpsborg 08, Strømsgodset og Viking. Også i år blir det blå brutalitet og topping av statistikken for råskap.

9. Viking slår Start, og Start slår Viking

Det kommer til å smelle i lokaloppgjørene i årets sesong. Diplomatiske som vi er i spådommene, tror vi at de to lagene her i sørvest kommer til å slå hverandre på eget kunstgress.

10. De færreste kommer til å savne mandagskampen

I år klinker Eliteserien til og samler hele runden i helgene. Det er bare å glede seg til all moroa fra fredag kveld, enten du følger kampene fra tribunen eller på TV.

For å finne ut av hvor mange spådommer vi setter i krysset og hvilke vi skyter opp på tribunen, er det bare å tune inn Altibox på TVNorge, MAX og Eurosport.