Hopp til hovedinnholdet

Badetassen over hele Norge – nå også i Sørlandets hovedstad

Svaret på badetemperaturen er nå bare tastetrykk unna, også i Kristiansand.

24. juni 2020

Badetassen over hele Norge – nå også i Sørlandets hovedstad

Sommer og sol, men tør vi ta sjansen på å bade? Svaret på badetemperaturen er nå bare tastetrykk unna – også i Kristiansand.

Tekst og foto av Erlend Haddeland (Media Sør)

– Er du på Sørlandet om sommeren, så bader du uansett. Men siden Kristiansand er sommerby nummer én, er det klart vi må være med på Badetassen, sier Kjell Anders Olsen og ler.

Han er ansvarlig for gjestehavna i Kristiansand kommune, som inngår i bystranda og følgelig innvies i Badetassen-fellesskapet.

Bystranda, som takket være Altibox og Altifiber får full oversikt over badetemperaturer, beskriver Olsen som «en fantastisk plass midt i byen, med både palmer, voksne som slikker sol, og unger som spiser is». 

Badetassen over hele landet

 Med 200 000 unike besøkende i fjor har Badetassen blitt en hit, fra Alta i nord til Mandal i sør. Nå innlemmes også Kristiansand kommune i fellesskapet, og det gleder prosjektleder på sensortjenester i Altibox, Torbjørn Nilsen. 

Henvendelsene har vært mange, og derfor har det som i fjor var et pilotprosjekt, i år gått over til å bli en reell tjeneste. Badetass-temperaturen hentes også til Yr.no og har på den måten blitt en nyttig tjeneste for veldig mange, forklarer prosjektleder på sensortjenester i Altibox, Torbjørn Nilsen.  

På Kristiansands mest populære badeplass er det selvsagt ekstra kjekt å plassere en badetemperaturmåler, fortsetter Nilsen på telefon, og selv ikke mobilmastene klarer å skjule gliset i stemmen hans. 

– Vi har truffet noe som oppleves som nyttig og nært. Noen Badetasser er ute hele året. På Giske i Ålesund har de tradisjoner for nyttårsbad. Jeg vil jo si de er steingale, men for dem er det nyttig å vite om temperaturen er 2,9 eller 1,6 grader, sier han og ler. 

Konsept som varer

På Badetassen.no oppdateres temperaturene hver halvtime på nær 60 badeplasser over hele landet, og en typisk sensor som Badetassen består av, kan ha levetid på mange år.

Og nettopp varighet er viktig, understreker Nilsen. 

– Vi har et langt perspektiv på det vi holder på med, og trives aller best når vi samarbeider med lokale folk. Det er viktigere for oss å gå ut med noe som varer og er skikkelig, enn å rushe ting ut, avslutter han. 

Gå inn på badetassen.no for oversikt over badesteder i hele Norge