Historien

Om Altibox  ›  Historien

Norgesmester i fiber

Altibox har over 700.000 abonnenter og nærmere halvannen million nordmenn som bruker bredbåndstjenestene våre. Med fiber bygger Altibox morgendagens motorvei for kommunikasjon, og ingen andre kan måle seg når det kommer til fart og kapasitet.

Tidenes vekst

Altibox var først ute med fiberbredbånd til privatmarkedet i Norge, og i 2002 satte vi oss et mål om å ha 28.000 fiberkunder innen 2017. Målet ble kraftig slått; i 2017 passerte vi 500.000 oppkoblede kunder. Den kritikerroste tv-løsningen til Altibox har sammen med en solid og stabil nykundevekst i partnerskapet for bredbånd gitt høy organisk kundevekst.

Ifølge det uavhengige analysebyrået EPSI har Altibox-partnerskapet de tolv siste årene hatt de mest fornøyde og lojale kundene.

Organisasjonen Fiber-to-the-home Europe utropte i 2012 Altibox til Europas beste fiberoperatør. Vi satset riktig i 2002, da vi fastla prinsippet om at alle våre kunder skal ha sin egen fiberkabel helt inn i veggen. Dette for at kundene til skal være helt sikre på at de har mer enn nok båndbredde til å dekke både dagens og morgendagens behov.

Det beste produktet skapes lokalt

Infrastruktur, kundekapasitet og kvalitetsprodukter er avgjørende for Altibox sin suksess med fiber. Mange av våre leverandører i ulike deler av landet er kraftselskaper. De har flere tiårs erfaring med å bygge infrastruktur og har solide rutiner for å håndtere store kundemasser over tid. Derfor er lokalkunnskap og lokal tilstedeværelse en annen suksessfaktor for Altibox.

Samfunnsbyggeren

I tillegg til å levere framtidsrettede TV-, IP-telefoni- og internettprodukter over fiberkabelen, setter Altibox også betydelige spor i samfunnet. Vi spiller en viktig rolle i utviklingen av velferdsteknologien som skal hjelpe eldre og mennesker med spesielle behov til å bo hjemme lengre. Altibox og våre leverandører sponser et bredt utvalg av organisasjoner og aktiviteter som utvikler morgendagens norske talenter.

Høydepunkter i Altibox-historien:

2004: Standardhastighet på 4 Mbps opp og ned.

2005: Lansering av filmleie på TV-dekoderen.

2007: Første hjemmesentral med innebygget trådløs ruter.

2008: Lansering av PVR-dekoder med spoling og opptak.

2009: Lansering av unik komplett fotballpakke.

2011:  Med appen TV Overalt blir Altibox først i Norge til å tilby en pakke med TV-kanaler på smarttelefon,nettbrett og datamaskin.

2014: De fleste TV-kanalene kan vises i appen - med mulighet til å spole tre timer tilbake når man logger inn.

2014: Lansering av filmleie via appen TV Overalt.

2015: Det blir mulig å kjøpe og laste ned filmene på mobil og nettbrett.

2017: Lansering av Nye Altibox TV, som fikk 100.000 kunder på de første åtte månedene. Ble fulgt opp av den nye appen Altibox.

2018: Altibox tilbyr 1000/1000 Mpbs. Et flertall av kundene er fortsatt på båndbreddene 300/300 og 500/500 Mbps.

2019: Altibox blir kåret til bredbåndsleverandøren med høyest kundetilfredshet for tiende år på rad.

2020: En rekke nye strømmetjenester, som TV 2 Sumo og Amazon Prime Video integreres i tv-tilbudet slik at kundene enklere får tilgang til enda mer underholdning.