Bedre trådløs opplevelse

Opplever du ofte dårlig trådløst nett?
Les mer om
Altibox Wifi Pluss

Få hjelp

Opplever du tregt nett? Prøv Altibox Wifix som kan hjelpe deg å fikse problemet, eller scroll ned for 4 enkle tips.

Prøv Wifix

Scroll for 4 enkle tips.

Fire enkle grep for å få bedre nett

01

Ta strømmen

Det enkle er ofte det beste. Når nettet er tregt kan det gamle knepet med å ta strømmen være overraskende effektivt. Når utstyret starter opp, velger det automatisk det beste nettverket hjemme hos deg.

Tips

Slå av og på både hjemmesentralen og de enhetene du kobler til nettet (eksempelvis mobil, pc og nettbrett).

02. Unngå dødsoner

02

Unngå dødsoner

Signalet fra hjemmesentralen til dine enheter (som mobil, nettbrett, pc/Mac) har begrenset rekkevidde. Derfor hjelper det ikke med en splitter ny sentral dersom den settes kjelleren og du vil surfe med nettbrettet på loftet. Hjemmesentralen bør alltid stå så nærme som mulig de stedene der du og resten av familien har bruk for de trådløse signalene. Derfor er det smart å skaffe seg en signalforsterker dersom du vil ha god dekning over et større område.

Tips

Bruk en signalforsterker slik som Altibox Wifi Pluss for å unngå dødsoner i hjemmet.

Bestill Wifi Pluss her

03. Velg riktig nett

03

Velg riktig nett

2,4 GHz- nettet gir deg dessverre ikke alltid den nettfarten du betaler for. Ofte konkurrerer også hjemmesentralen med annen elektronikk som for eksempel babycall’er og mobiltelefoner, og dette forstyrrer signalene. 5 GHz- nettet er ofte mindre utsatt for støy og gir høyere hastighet og bedre stabilitet der det har dekning.

Tips

Gå inn på nettverksinnstillinger på din mobil eller datamaskin og bytt til 5 GHz-nettet hvis dette valget er mulig.

04. Sjekk utstyret ditt

04

Sjekk utstyret ditt

Visste du at utstyr har en “best-før-dato”? Det fem år gamle nettbrettet ditt virker kanskje ganske bra, men det inneholder ikke teknologien som gir deg det raskeste nettet. Den gamle ruteren din kan også gi tregt nett. Wifi-teknologien utvikles lynraskt, og de eldre rutere klarer ofte ikke å gi deg høye hastigheter.

Tips

Se etter AC-betegnelsen når du kjøper nytt nettbrett, mobiltelefon eller annet utstyr. På den måten er du sikret den nyeste teknologien - og får hastigheten du betaler for.

Om du opplever ofte problemer med nettet, anbefaler vi at du tester Wifix.

Prøv Wifix